✔  Säker betalning med Klarna


✔  Leveranser med DHL


✔  Fri frakt vid beställning över 500 kr


✔  Enkla returer

Möt vår grundare Annika Hansson

Möt vår grundare Annika Hansson

Fascinationen för personliga boutiquehotell har alltid funnits hos vår grundare Annika Hansson. Men det är inte lyxen som är det viktigaste utan själva atmosfären och omsorgen i de genomtänkta detaljerna som inspirerar henne. Men allt började i en väldigt speciell butik i Boston.

lyxiga sängkläder från Morgan Madsion

Som 19-åring bestämde Annika sig för att studera i Boston, där hon upptäckte butiken Lou Lou’s Lost & Found. Ägaren var en excentrisk herre som rest runt i världen och köpt upp saker från legendariska hotell och restauranger. Hela butiken var fylld av rariteter och som han själv uttryckte det – har du alltid ångrat att du inte tog med askfatet ut från Studio 54 så hittar du det hos Lou Lou’s”.

-Efter en lång tid inom textilbranschen med design och inköp, drömde jag om att någon gång få driva en butik med saker som återskapar den speciella upplevelsen du får på ett riktigt bra boutiquehotell, berättar Annika.
Den drömmen och Annikas passion för att väva samman unika inredningsdetaljer och doft har lagt grunden till Morgan Madison.

– Lika mycket som jag älskar att bo på hotell lika mycket älskar jag att komma hem och med Morgan Madisons produkter kan du njuta av den lyxiga hotellkänslan hemma.
Intresset för doft tog en ny vändning när Annika för tre år sedan kom i kontakt med nischparfymer och fick inblick i hur stor kunskap och konstnärlighet det ligger bakom dem. Det blev starten till att Morgan Madison vid sidan om rumsdofterna också har börjat ta fram personliga parfymer.

-Jag har varit besatt av doft så länge jag kan minnas, men det var först när jag upptäckte rena parfymoljor som jag förstod hur stor inverkan de har på oss. Luktsinnet är tätt kopplat till hjärnans känslocentrum och det är därför vi påverkas så starkt emotionellt. En doft kan väcka liv i barndomsminnen, skapa ett inre lugn eller förändra känslan i ett rum på bara några få sekunder.

Vilket är din största yrkesmässiga bedrift?

Att jag förverkligade min dröm och vågade ta steget att starta Morgan Madison. Jag är extra stolt över våra dofter som är framtagna tillsammans med några av de skickligaste nischparfymörerna i Frankrike och Sverige. De väl valda blandningarna av rena parfymoljor är av absolut högsta kvalitet, vilket gör att doften dröjer sig kvar längre.

Vad är ett boutiquehotell?

För mig är det ett hotell med en personlighet och atmosfär där jag vill stanna kvar länge. Det finns en omsorg i allt från de krispiga lakanen, soffan i lobbyn som du vill sjunka ner i, till doften på rummen som ger en lyxig och intim hemma hos-känsla.

Det roligaste med ditt jobb?

Att få fler att tänka på doft på ett nytt sätt och koppla den till upplevelser.
Jag älskar den kreativa processen och att få jobba med leverantörer som delar min kärlek till hantverket.

Vad är lyx för dig?

Lyx handlar inte om vad du har råd att köpa, utan mer om vad du värdesätter som person. Att det finns själ och hjärta i det du gör. När det gäller inredning är det ofta enkla saker som skapar en miljö du trivs i och som gör dig glad.

Hur kommer du på idén till en ny parfym?

Det utgår nästan alltid från från en känsla och inspirationen kan komma från allt mellan himmel och jord. Det kan vara en speciell rostning av en kaffeböna eller till och med doften från en hårinpackning. Jag brukar formulera ett koncept som beskriver vad jag är ute efter. Doft handlar om känslor och att skapa något nytt är en intuitiv process och det ligger åtskilliga provningar bakom varje doft, oavsett om det ska användas som rumsdoft eller sprayas på kroppen.

När vet du att en parfym är klar?

Jag har en liten testgrupp som jag litar på och jag lever alltid med en ny parfym i minst en vecka. Känns den fortfarande fantastisk efter att ha hängt med i olika miljöer, klarat både värme, kyla och humörväxlingar, då är den rätt.

Hur påverkar doft inredningen?

Det är den osynliga designdetaljen och det är fascinerande hur en doft kan förändra och förstärka intrycket av ett rum. Det finns en stark koppling mellan doft och att känna sig hemma. För mig är doftljus och rumsspray ett hållbart sätt att variera sin inredning efter säsong och humör.

Vad inspirerar dig?

Möten med människor, jag är alltid nyfiken på att få veta vad de brinner för. Många av våra leverantörer är små familjeföretag med en stolt hantverkstradition och våra samarbeten blir väldigt personliga.

Har du någon personlig Morgan Madison-favorit?

Just nu är det nog våra krämparfymer, Solid Perfume. De innehåller varken vatten eller alkohol och doftnoterna utvecklar sig under längre tid på huden än hos en traditionell parfym. En krämparfym är perfekt att ha med sig när du reser.

Dina mål framåt för Morgan Madison?

Vi ska fortsätta att överraska och skapa unika produkter. Vår höga ambition inom transparens och hållbarhet fortsätter. År 2030 ska 100 procent av våra produkter vara tillverkade av återvunnet material eller komma från andra hållbara källor.

 

Annikas tips på hur du skapar hotellkänsla hemma

Bäddningen, låt bäddsetet synas och lägg istället en pläd över fotändan på sängen. Lägg till fler kuddar, minst två extra på varje sida i en dubbelsäng

Tvålset, i badrummet eller köket ger en varje dag lyx som jag tycker alla ska unna sig.

Rumsdofter, hitta din egen signaturdoft som ger dig en behaglig känsla att komma hem till. Använd vackra doftljus, spray, pinnar, eller våra doftblock beroende på det som passar rummet bäst.

Skapa snackisar, lägg extra omsorg på inredningsdetaljerna, hellre färre saker men noga utvalda som fångar ögat och har en historia som är rolig att berätta.