✔  Säker betalning med Klarna


✔  Leveranser med DHL


✔  Fri frakt vid beställning över 500 kr


✔  Enkla returer

PARFYMPYRAMIDEN

PARFYMPYRAMIDEN

PARFYMPYRAMIDEN

– alla de väldoftande noterna i Madison no 5

Madison no 5 är den ultimata maskulina doftupplevelsen.

Doften är sofistikerad och byggs upp med äpple, ananas, svarta vinbär och bergamott. Den kompletteras mjukt med en fräsch doft av jasminblommor, björk, patchouli och enbär. Avrundning till denna djärva men eleganta parfym är träiga basnoter av ekmossa, mysk, ambra och en touch av vanilj. En samtida, maskulin doft som hyllar styrka, kraft, vision och framgång.

Madison no 5 är en doft som får dina sinnen att vibrera, en maskulin förnimmelse med en framträdande fräschör. Det är en doft som medför en känsla av styrka och framgång med även ger ett ansikte åt en djup sensualitet. En framträdande träighet påminner om svunna tider, en genuin robust miljö, cigarrer och ett hemliga, slutna sällskap. Doften skapar spänning och öppnar upp för nyfikenhet.

En doft kan vara svår att beskriva – den magiska upplevelsen av sensuella dofter inger känslor som är komplicerade att sätta fingret på. Alla sorters dofter är däremot uppbyggda i olika lager, så att de olika noterna får framträda på sina allra egna – och bästa – sätt.

hotellkänsla hemma med överkast från morgan madison
hotellkänsla hemma med överkast från morgan madison

PARFYMPYRAMIDEN – ETT konstverk i sig

Skapandet av parfymer är en stor konstform, likväl en mycket komplicerad vetenskap. Varje doft har en specifik formel och recept som företag och parfymörer håller hemliga. De bästa parfymerna har årtionden, ja århundranden, av noggrann tillverkning som noga hålls inom stängda dörrar – för att hålla receptet hemligt och unikt.

En parfym är uppbyggd likt en pyramid utav olika doftnoter. De olika noterna framträder under olika tidpunkter, har olika hållbarheter och har även sina egna specifika egenskaper.

Toppnoter – även kallade huvudnoter, skapar det första intrycket av en parfym. Dessa noter avdunstar snabbast men har ofta en mycket stark doft. Typiska toppnoter är citrusfrukter och örter.

Trend – Den mest populära toppnoten de senaste 10 åren är den italienska citrusfrukten bergamott. Den fräscha toppnoten används i allt från blommiga till orientaliska parfymer.

Mellannoter – eller hjärtnoter, bildar parfymens kärna och det tar ofta flera timmar innan detta doftskikt avdunstar. Hjärtnoterna inkluderar vanligtvis fruktiga, blommiga, gröna, träiga eller kryddiga noter.

Trend – I topplistan hittar vi apelsinblomman. Den kännetecknas av sin djupa och söta doft, framställs genom att destillera blommor från en pomerans. På andra och tredje plats återfinns jasmin respektive arabisk jasmin.

Basnoter – är de djupaste och starkaste noterna i en doftkomposition. När basnoter först appliceras på huden kan de vara överväldigande, därför döljs de först under topp- och mellannoter. Basnoter håller längst på huden och består ofta av noter av trä, bärnsten eller djurliknande dofter som mysk.

Trend – Den mest populära basnoten som användes är bärnsten. Historiskt sett utvanns doften ur fossilerad kåda, men eftersom processen är mycket kostsam används ofta syntetiska motsvarigheter. På andra plats kommer mysk och sandelträ.

BERGAMOTT – KRYDDIGT OCH SENSUELLT 

Bergamott är en liten citrusfrukt med sur och bitter smak. Bergamotten är inget du äter såsom en clementin, men saften kan till exempel blandas med apelsinjuice och bidra med en spännande och unik smak. I parfymens värld är det skalet som har huvudrollen. Bergamottfruktens skal innehåller en olja som utvinns genom att pressa skalet, olja ger i sin tur en fin kryddig citrusdoft.

Bergamott odlas i första hand i södra Italien och södra Afrika och utvinningen sker genom kallpressning.

Bergamott eterisk olja har använts i kosmetika, aromaterapi och som smaksättning i mat och dryck. Den mjuka oljan är antiseptisk, uppiggande och har mängder av olika användningsområden. Den dyker upp i parfym, i snus och i te. Det svarta teet Earl Grey doftar underbart av bergamott.

Historiskt sett var eterisk bergamottolja en ingrediens i Eau de Cologne, en parfym som ursprungligen komponerades av Johann Maria Farina i början av 1700-talet.

Morgan Madison no 5

Du hittar den oemotståndliga Solid Perfume Unisex här, och följ den här länken för att läsa mer om den mustiga och kryddiga Solid perfume Men.