✔  Säker betalning med Klarna


✔  Leveranser med DHL


✔  Fri frakt vid beställning över 500 kr


✔  Enkla returer

guide: exklusiva doftljus 

guide: exklusiva doftljus 

Exklusiva doftljus hos Morgan Madison

– vår guide om hur du väljer och tar hand om exklusiva doftljus 

I dag går det att hitta doftljus i nästan alla butiker och variationen är stor – allt från exklusiva doftljus i olika former och storlekar till de mer klassiska doftljusen i glasbehållare. Det finns undersökningar som visar att dofter påverkar vårt sinne mer än vad vi tror, en doft kan ta oss tillbaka till gamla minnen, det kan få oss på både dåligt och bra humör eller skapa en viss stämning i rummet. Att välja rätt doft kan vara svårt då utbudet på marknaden är så stort. 

Här kommer vår guide för hur du väljer, inreder med och bäst tar hand om dina doftljus.

Placera exklusiva doftljus där de syns

Var du planerar att placera ditt doftljus spelar en roll i vilken doft du ska köpa, vi rekommenderar att investera i dyrare exklusiva doftljus i de rum du får gäster i. Då blir doftljuset en lyxig inredningsdetalj och vrider upp mysfaktorn rejält – detta kommer absolut uppskattas av gästerna. Våra Scented Candle i dofterna Verbena Di Sicilia eller Bergamotto di Calabria gör sig utmärkt som prydnad i ett stillebenarrangemang.

 

Doftljus exklusiva med doft av bergamott från Morgan Madison

Bergamotto di Calabria är ett exklusivt doftljus med en varm ton av sandelträ och undertoner av frisk bergamott. Perfekt att ha framme på soffbordet under kyliga höstdagar.

Doftljus exklusiva med frisk citrusdoft från Morgan Madison

Verbena Di Sicilia, har en blommig citrusdoft och gör sig bra i badrummet eller i köket.

Är morgan madisons exklusiva doftljus miljövänliga?

 När du ska köpa dina doftljus, ta en titt på vad de är tillverkade av, är det paraffin eller en blandning av paraffin och stearin skulle vi rekommendera dig att välja ett annat doftljus. Paraffinljus är tillverkade av fossila oljerester som vid förbränning släpper ifrån sig koldioxid, vilket varken är bra för miljön eller för din hälsa. 

Välj hellre doftljus som är tillverkade av enbart stearin då det är framställt av förnybara råvaror och inte släpper ut lika mycket koldioxid vid förbränning. På Morgan Madison värnar vi om miljön och våra exklusiva doftljus är antingen tillverkade av sojavax eller av stearin. I vårt utbud av exklusiva doftljus hittar du Moulin Rouge, ett mysigt doftljus med doftnoter av röda bär i en bärnstensfärgad glasbehållare. 

 

Varför använder vi sojavax till våra exklusiva doftljus?

Sojavax är en naturlig och miljövänlig produkt och har mindre påverkan på miljön. Sojavax är dessutom en vegansk produkt, då det inte innehåller några animaliska produkter. Våra exklusiva doftljus med sojavax ger ett stabilt ljus med en bra doftspridning. 

Ta hand om dina exklusiva doftljus på rätt sätt

Ett tips är att vid första gången som doftljuset tänds låta det brinna minst en eller två timmar. Därigenom får du en jämnare yta på ditt ljus och det kommer få en längre livstid. Ett annat råd är att trimma ljusets veke innan du tänder – gärna med en vektrimmare eller med en mindre sax, det ger en mindre sotig och flammig låga. Lämna ungefär en centimeter kvar av veken, klipper du mer än så kommer den lilla lågan att göra att ljuset inte brinner ut till kanterna och i stället bildar en grop intill veken.

 

 

Hos Morgan Madison kan du köpa exklusiva doftljus i olika utseenden och dofter, alla med målet att ge dig en härlig hotellkänsla hemma. Våra doftljus luktar fantastiskt gott och har en exklusiv design – perfekta att ge bort i present eller unna dig själv med!