✔  Säker betalning med Klarna


✔  Leveranser med DHL


✔  Fri frakt vid beställning över 500 kr


✔  Enkla returer

Ekologiska sängkläder för hållbara sovrum

Ekologiska sängkläder för en sund sovmiljö

– Varför ska vi välja ekologiska sängkläder

Sov extra gott i ekologiska sängkläder från hållbart odlad bomull. Vi tillbringar en stor del av våra liv i sovrummet och för vår hälsas skull är ett giftfritt rum att sträva efter – både för en bra sovmiljö men även för naturen. Giftiga kemikalier och skadliga ämnen kan gömma sig i påslakanset, kuddfodral eller lakan så kolla över produkterna innan köp för att undvika risker för din hälsa.

Vårt mål är att göra det enkelt för dig som kund att göra bra val, med våra ekologiska sängkläder kan du vara säker på att hela värdekedjan är kontrollerad. Som kvitto på vårt hållbarhetsarbete är våra ekologiska sängkläder både GOTS- och Svanenmärkta.

 

Varför använder vi ekologisk bomull till våra sängkläder? 

Bomulls- och textilindustrin betraktas som en av världens smutsigaste industrier som präglas av dåliga kemikalier, hög vattenförbrukning och dåliga arbetsförhållanden. På Morgan Madison tycker vi det är självklart att välja ekologisk bomull för att verka för en hållbar produktion, våra ekologiska sängkläder är producerade med bomull som är GOTS-certifierad. En anledning till att vi valt ekologisk bomull till våra sängkläder är att bomullen är odlad utan farliga bekämpningsmedel vilket inte ger vare sig dig eller bönderna några hudirritationer eller utslag. Vi på Morgan Madison tycker det är viktigt att du som kund ska känna dig trygg när du köper sängkläder från oss, därför har vi valt att GOTS-certifiera våra bäddset och örngott.

 

Vad är ekologiskt odlad bomull?

För att få kallas ekologisk bomull finns det ett par krav som måste efterföljas, det innebär bland annat att jorden som bomullen odlas på måste vara fri från bekämpningsmedel och giftiga kemikalier. Bonden måste även förhindra utarmning så andra grödor behöver odlas i jorden mellan varven. För att klassas som ekologisk bomull måste det även finnas ett certifikat som visar på att kraven efterföljs på odlingen. 

Vi har valt våra producenter med omsorg för att kunna erbjuda dig ekologiska sängkläder med riktig hotellkänsla till hög kvalité. Våra ekologiska sängkläder har en tidlös design som är enkel att matcha med övrig inredning och i en kvalité som ska hålla många tvättar – allt för att verka för en mer hållbar konsumtion.

 

Vad innebär GOTS-märkning på ekologiska sängkläder? 

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell certifiering för ekologiska textilier. GOTS-standarden säkerhetsställer att produkterna som tillverkas är miljövänliga genom hela processen, från bomullsodlingar och tillverkning i fabriken till butik. Kriterierna för att få en GOTS-certifiering berör bland annat miljöhänsyn, hälsa, arbetsvillkor, kvalitet och kontroll. Detta innebär att våra ekologiska sängkläder kommer från hållbara odlingar av bomull, tillverkas av människor med bra och säkra arbetsvillkor och är säkra för dig som kund att köpa. 

 

Vi på Morgan Madison tycker det är viktigt att ta hänsyn till både miljö och människa. Till våra produkter använder vi alltid ekologisk bomull. I vårt sortiment hittar du ekologiska sängkläder, bland annat vår Linekollektion som består av vita bäddset med boudoirsöm. Sängkläderna i Linekollektionen finns antingen med svart söm eller i vår härliga färg cashew. För ett enhetligt uttryck i sängen erbjuder vi ett separat set med två örngott som du kan köpa till, i våra ekologiska sängkläder kan du sova med gott samvete.