✔  Säker betalning med Klarna


✔  Leveranser med DHL


✔  Fri frakt vid beställning över 500 kr


✔  Enkla returer

HOTELLKÄNSLA HEMMA 

HOTELLKÄNSLA HEMMA 

Hotellkänsla hemma

– Våra bästa tips för att skapa den exklusiva hotellkänslan hemma!

För att få till den exklusiva hotellkänslan hemma i sovrummet är rätt textilier nyckeln till framgång. Vi på Morgan Madison älskar hotellkänslan och tycker att sängen ska se iögonfallande och inbjudande ut. Det är i sängen vi varvar ner och kopplar av, och det är önskvärt att få till en harmonisk känsla i sovrummet. Genom olika kombinationer av material, färger och textilier kan man skapa antingen en mysig atmosfär med jordnära färger eller något mer elegant med ett krispigt vitt bäddset och stora fluffiga kuddar. Här delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan skapa en lyxig hotellkänsla hemma i ditt sovrum: 

1. Investera i bäddset 

En hotellsäng är inte komplett utan ett lyxigt bäddset, och önskar du skapa hotellkänslan hemma så är ett vitt bäddset ett måste. Välj ett material med egenskaper som du trivs i, exempelvis ger satin en silkeslen känsla medan linne kan leda bort fukt och ger svalka. Vår favorit är bomullspercale, som genom sin trådtäthet skapar en sval och krispig känsla. Bäddset i kritvitt ger den klassiska hotellooken, medan små detaljer som en broderad söm ofta syns på de lyxiga boutiquehotellen.

Vi rekommenderar att investera i ett bäddset av god kvalité för att få den ultimata hotellkänslan hemma. Välj gärna en ljus färgskala som gör det lätt att matcha och förändra efter säsong.

 

2. Riktig hotellkänsla hemma med ett överkast

Att bädda med överkast fyller flera funktioner, förutom att det är en fantastisk inredningsdetalj, så skyddar det din säng och ger ett mer städat intryck. Ett överkast är en perfekt inredningsdetalj som ger hotellkänsla hemma, då det praktiskt gömmer skrynkliga sängkläder och tråkiga sängben på ett snyggt sätt.

Med ett överkast på sängen får du enkelt in härliga färger och mönster i sovrummet. Önskar du en lyxig hotellkänsla hemma, satsa på ett överkast i sammet eller med ett quiltat mönster i en mörk färg som grå, petrol eller mörkgrönt. För ett mer bohemiskt intryck använd överkast som är våfflade eller med en rustik struktur som linnetyg. Vill man inte vill investera i ett överkast, så är plädar eller filtar ett prisvärt alternativ som kan ge samma intryck. Placera en vikt pläd vid fotänden av sängen för ett stilsäkert och mysigt inslag. En ullpläd är alltid en klassiker och blir inte bara en snygg detalj utan håller dig även varm under kyliga nätter.

 

3. Skapa volym med kuddar

För att få den rätta hotellkänslan hemma är ett generöst antal kuddar nästan ett måste. Sängen ser mer inbjudande ut och med hjälp av prydnadskuddar går det enkelt att förändra stilen efter säsong och tycke. Vi gillar att grunda med större avlånga hotellkuddar (50 x 90 cm), sedan huvudkudden och avsluta med prydnadskuddar. Undvik att mixa för många olika mönster och färger, utgå från ett påslakanset i vitt eller en annan färg och bryt sedan av med prydnadskuddar i en häftig färg eller spännande mönster. Våra svarta marrakechmönstrade kuddar är en stor favorit och enkla att matcha till flera olika färger.

4. Lyxig hotellkänsla hemma med en sänggavel

En sänggavel ramar in och ger sängen ett mer enhetligt intryck. Beroende på vad för stil du strävar efter finns det massor av olika modeller ute på marknaden. Numera finns det en sänggavel för varje smak – släta i tyg eller linne, sammet med knappar eller rotting. Är du ute efter den ultimata hotellkänslan hemma, satsa på en högre sänggavel i sammet – det kommer garanterat få din säng att se exklusiv ut!

Hittar du ingen som faller dig i smaken så kan du tillverka en själv. En befintlig sänggavel går utmärkt att piffa till med ett nytt tyg eller överdrag. Om du inte är rädd om sänggaveln går det utmärkt att häfta fast det nya tyget på baksidan, på sådant sätt kan du enkelt uppdatera sänggaveln efter säsong och tycke.

 

5. Ta bort överflödiga saker på nattduksbordet

Nattduksbordet kan lätt bli en avställningsyta för diverse saker. För att få en enhetlig look och hotellkänslan hemma i sovrummet, stoppa undan onödiga prylar i lådor eller göm dem i en liten snygg ask som du kan ha framme på nattduksbordet.

Vi på Morgan Madison älskar att ha doftljus framme på nattduksbordet, det ger en härlig doft i sovrummet och går att variera efter tycke och smak. Vårt favoritdoftljus är för tillfället Scented candle Bergamotto di Calabria, som har en kryddig men frisk doft av citrus och sandelträ. 

För en riktig hotellkänsla hemma i sovrummet, börja med textilierna – investera i ett enfärgat bäddset av god kvalité, gärna i bomullspercale som är härligt krispigt och svalt. Addera sedan din egna personliga touch ,med hjälp av prydnadskuddar, överkast eller en härlig doft. 

Vi på Morgan Madison älskar hotellkänslan och har tagit fram ett sortiment som gör det enkelt för dig att få till hotellkänslan hemma.