✔  Säker betalning med Klarna


✔  Leveranser med DHL


✔  Fri frakt vid beställning över 500 kr


✔  Enkla returer

SKAPA HOTELLKÄNSLA I SOVRUM MED INSPIRATION FRÅN ÅRETS STARKASTE TRENDER

tre starka inredningstrender för 2022

– stylingstips och inspiration till hotellkänsla i sovrummet 

En ny säsong och nya inredningstrender – fortfarande finns ett starkt fokus på neutrala toner och naturliga material. Men vi ser även glimtar av ljusare tider med nya färger och former. 80-talet har fått ett uppsving och lägger grunden hos många kreatörer där träslag som furu och poppiga färger kommer tillbaka. Här går vi igenom 2022s starkaste trender och hur du kan använda dessa för att skapa hotellkänsla i sovrum. 

1. Brända toner – terrakotta, inka och orange för ett ombonat sovrum med hotellkänsla

Färgtrenden för 2022 går i brända toner exempelvis terrakotta och orange – för att få till hotellkänslan i sovrummet är ett tips att börja med små detaljer. Vårt bäddset i färgen cashew ger ett trendigt inslag med sin boudoirsöm i en varm orange ton medan vita påslakan och örngott är en hotellklassiker – tillsammans skapar de en exklusiv hotellkänsla i sovrummet.

En annan läcker detalj som går i de brända toner som ger hotellkänsla i sovrummet är doftljuset Moulin Rouge från serien Wild. Med sitt bärnstensfärgade glas och snygga mönster höjer det trendkänslan på vilket nattduksbord som helst. Doftljuset skapar en mysig stämning och sprider samtidigt en söt doft av röda bär i sovrummet.

 

2. Statement pieces i sovrummet som på boutiquehotell

Inredningsdetaljer som är iögonfallande, unika och genomtänkta är en trend vi älskar men hur kan vi applicera detta för en hotellkänsla? Boutiquehotell är kända för sina statement pieces, där varje detalj är noggrant utvald för att passa in. Få till hotellkänslan med statement pieces i sovrummet genom att fokusera på en plats och placera inredningsdetaljen där och tona ner övriga ytor. Passande platser kan vara skrivbordet, fönsterbrädan, nattduksbordet eller byrån i hörnet – välj med omsorg platsen eller variera plats och dekoration efter säsong.

För tillfället älskar vi vår unika lampa Christel med sin unika kristallfot och sammetsklädd lampskärm. Christel passar både i fönstret tillsammans med ett par snygga böcker staplande i en hög eller på nattduksbordet. Lampskärmen ger ett behagligt mysigt ljus – perfekt för att skruva upp hotellkänslan i sovrummet.

3. Hotellkänsla i sovrummet med inspiration från 80-talet

Kontraster i både färg- och materialval präglar inredningstrender när 80-talet kommer tillbaka. Vi ser en lekfull trend som tar ut på svängarna med lyxig maximalism och extravaganta detaljer – inredningsgalleriet och hotellet The Apartment i Köpenhamn visar vägen till harmoni och hotellkänsla i denna djungel av material, färger och mönster.

Sovrummet är en plats för avkoppling och ro – så att ta in för många kontraster kan ha en motsatt effekt. Vårt inredningstips för en hotellkänsla inspirerat av 80-talet i sovrummet är att börja med textilier. Investera i kuddfodral eller filt med ett snyggt mönster, påslakanset finns numera också i en uppsjö av olika färger och mönster och är ett enkelt sätt att addera 80-talsatmosfären.

Ett mer permanent och enhetligt sätt att införa 80-talsinspirerad hotellkänsla är att tapetsera en vägg i sovrummet. En mönstrad tapet kan liva upp en i övrigt neutral inredning och för den händige så kan tapeten anpassas efter säsong eller tycke. Ett boutiquehotell att ta inspiration från är Hotell Pigalle som flitigt använder denna metod för att skapa en exklusiv, mystisk hotellkänsla i rummet.

I vårt sortiment hittar du ett kuddfodral som går i 80-talsanda i velour med ett exklusivt blomstermönster i röda toner.