Säker betalning med Klarna

Snabb leverans med DHL

Trygg E-handel

Säker betalning med Klarna

Snabb leverans med DHL

Trygg E-handel

morgan madisons lyxiga sängkläder - precis som på hotell fast hemma

 

Lyxig hotellkänsla med sängkläder från Morgan Madison 

Önskar du samma lyxiga känsla hemma som sängkläderna på hotell då är denna guide för dig. Här går vi igenom varför exklusiva sängkläder är så sköna, vilket material som lämpar sig för att få samma känsla som sängkläder på hotell och hur du bevarar hotellkänslan tvätt efter tvätt.

När du ska välja ut nya fina sängkläder är det viktigt att ha i åtanke vilken känsla du trivs i då olika material har egenskaper som skiljer sig åt, exempelvis så är sängkläder kända för sin svala krispighet vilket också ger tyget en viss strävhet. Är du frusen och önskar mjuka sköna fina sängkläder kan flanell eller bomull vara ett bättre alternativ.

Vårt sortiment av lyxiga sängkläder med hotellkänsla:

 

Här nedan listar vi de vanligaste materialen du kan finna sängkläder i.

Bomull

Bomull är ett textilmaterial med god slitstyrka och som tåler tvätt i högre temperaturer. Eftersom bomull är ett naturmaterial skapar det sängkläder som andas och har en god fuktupptagningsförmåga – perfekt för den som är varm om nätterna. Bomull är det vanligaste materialet för sängkläder och finns i varierande kvalitéter där egyptisk bomull med sin långa, tunna och täta väv klassas som en av de finaste i världen.

Sängkläder i bomull är ett säkert kort som ger en behaglig känsla mot huden och klarar tyngre tvättprogram och torktumling.

Satin

Satin är känd för sin lyster som kommer fram genom en speciell vävteknik. Väven ger ett mjukt och följsamt tyg som passar den som önskar lyxigt skimrande hotellsängkläder.

Om du ska investera i lyxiga sängkläder i satin är ett tips att kolla upp kvalitén innan du köper. Då satin är ett mjukt material som kan framkalla noppor så du bör inte torktumla dina sängkläder om de är av satin.

En riktlinje för att underlätta kvalitésäkringen i jakten på hållbara exklusiva sängkläder är att sträva efter en hög trådtäthet – ju längre fiber desto skönare lakan. Sängkläder i satin kräver också sin vård, för att bevara sängklädernas fina lyster är det en fördel om de stryks eller manglas efter tvätt.

 

Percale

Sängkläder i percale ger den klassiska krispiga känslan samtidigt som det är svalt och skönt mot huden. Percale vävs med en teknik som kallas “en tråd över och en tråd under” vilket ger en tät väv med en sträv struktur.

Ett krav som sängkläder på hotell har är att de behöver hålla över tid och klara många tvättar, därför lämpar percale sig så bra då vävtekniken ger ett slitstarkt tyg som går att tvätta regelbundet även i en hög temperatur.

En anledning till att lyxiga sängkläder är så sköna beror på att tvätterierna varmmanglar sängkläderna. Manglingen pressar sängkläderna hårt och minskar dammhalten och ger en krispig känsla länge då tyget inte drar åt sig smuts och partiklar lika snabbt.

Hos oss på Morgan Madison kan du köpa högkvalitativa lyxiga sängkläder som inte bara är snygga och ger dig en god sömn men som även är bra för miljön.